Sport

2017.05.23. 15:54

Bárány: időszerűvé vált a továbblépés

Az ügyvezető szerint ez a csapat egy meccsen bármelyik vetélytársát képes legyőzni.

Fenyves Balázs

Egy mérkőzés maradt hátra a 2016/2017-es férfi klubszezon záróeseménye, a Bajnokok Ligája Final Six kezdetéig, ezért most már valóban az utolsó simítások zajlanak. Természetesen a ZF-Eger csapata is ezen dolgozik, mint ahogyan a klub munkatársai is sok energiát fordítanak arra, hogy a Duna Arénába kilátogató sárga-kék szurkolók a lehető legotthonosabban érezhessék magukat a fővárosban.

– Döntőt játszottunk a Magyar Kupában, csakúgy, mint a bajnokságban, és idén is eljutottunk a Final Six-ig, immáron harmadszor, ami nagyon nagy tett, viszont sokszor elmondtam már, nagyon szeretnénk előbbre lépni – összegezte az eddigi szezont, és osztotta meg vágyait Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke. – Nincs mese, ehhez a holnapi negyeddöntőben nyerni kell a Brescia ellen. Állítom, ez a csapat egy meccsen bármelyik vetélytársát képes legyőzni. Ha már ott vagyunk a legjobb négyben, akkor pedig lehet tovább szövögetni az álmokat, onnan bármi megtörténhet. Az elveszített bajnoki finálé néhány napig még rányomta a bélyegét a csapat és többi munkatársam hangulatára is. Mivel azonban sok idő nem maradt a sebek nyalogatására, ezt gyorsan le kellett zárni. Azért kellene mindenképpen legyőzni az olaszokat, mert akkor mindhárom nap több meccsen is szoríthatna magyar csapatnak a közönség. Ha ez így lesz, akkor lehet igazi szentélyavatásról beszélni, mert biztosan tíz-tizenötezer ember szurkolna végig a lelátón. Egyet ígérhetünk: mi felkészültünk.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Bárány Attila egyet ígérhet: ők felkészültek Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A budapesti Final Six menetrendje
Május 25., CSÜTÖRTÖK
19.00: Olympiakosz Pireusz–VK Jug Dubrovnik
20.30: ZF-Eger–AN Brescia
Május 26., PÉNTEK
17.30: Mérkőzés az ötödik helyért
19.00: Olympiakosz/Dubrovnik–Pro Recco
20.30: ZF-Eger/Brescia–Szolnoki VSC
Május 27., SZOMBAT
15.15: Mérkőzés a 3. helyért
16.45: Döntő

Világbajnok jön

Marko Avramovics személyében megvan az első játékos, aki ősszel újként a ZF-Eger csapatát erősíti. A szerb világbajnok pólós az FTC gárdáját hagyta el a megyeszékhelyiek hívására. Bárány Attila megerősítette Avramovics érkezését, azonban a további játékosmozgásokról csak később kíván beszámolni a most véget ért bajnokságban ezüstérmet szerző egyesület.

Fenyves Balázs Világbajnok jön Marko Avramovics személyében megvan az első játékos, aki ősszel újként a ZF-Eger csapatát erősíti. A szerb világbajnok pólós az FTC gárdáját hagyta el a megyeszékhelyiek hívására. Bárány Attila megerősítette Avramovics érkezését, azonban a további játékosmozgásokról csak később kíván beszámolni a most véget ért bajnokságban ezüstérmet szerző egyesület.

Bárány Attila egyet ígérhet: ők felkészültek Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!