Közélet

2017.05.23. 16:21

Megünnepelték az évfordulót

A fejlesztés műszaki tartalmának meghatározásánál tartanak.

T. B.

Alapításának 785. évfordulóját ünnepelte múlt héten kedden a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság. Talán kevesen tudják, hogy II. Kilit egri püspök 1232. május 16-án írta alá az apátság alapító levelét. E jeles nap alkalmából ingyenes belépéssel, orgonakoncertekkel, valamint születésnapi tortával is várták a vendégeket a nevezetességbe, ráadásul hárman ajándékcsomagot is kaptak a nap végén. A programokra, illetve magára az apátságra napközben sokan voltak kíváncsiak, igaz, a nap végére sajnos elromlott az időjárás.

Az apátságot tegnap érintette az a szomszédoló turisztikai study tour is, amelyet az Eger Térsége TDM szervezett a bükki északi részén fekvő településekre, így Bélapátfalvára és Szilvásváradra.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Sokan keresték fel az apátságot Beküldött fotó
[/caption]

A templom emellett része egy nagyszabású vallási fejlesztési csomagnak is, amelyre 14 milliárd forint költségvetési támogatást kapott az Egri főegyházmegye. Ők arról tájékoztatták lapunkat, hogy jelenleg a műszaki tartalom meghatározásánál tartanak, amely a közbeszerzési eljárás részeként a tervező kiválasztásához szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!