Közélet

2017.05.23. 16:54

Elit borszalont hoznak létre

Minden eddiginél több minta érkezett az Országos Borversenyre.

P. A.

Rekordszámú, hatszáznál is több nevezett minta érkezett az idei, immáron 38. alkalommal megrendezett Országos Borversenyre, amelynek ezúttal az Egri borvidék, egészen pontosan a megyeszékhely ad otthont. A kedden kezdődött kétnapos mustrán öt kategóriában (illatos fehérborok, nagy száraz fehérborok, kékfrankos, valamint az arra alapozott házasítások, természetes édes fehérborok és rozék) keresik a legjobbakat, de különdíjjal jutalmazzák majd a legjobb Bikavér, illetve a legjobb magyar eredetű száraz fehér bor termelőjét.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke a Heolnak elmondta: az Országos Borversenyre nevezett tételek már átestek egy hegyközségi és borvidéki borversenyen, tehát ez a harmadik megmérettetés. Mint fogalmazott: a cél egy olyan „elit borszalon” létrehozása, amely a hazai és nemzetközi mezőnyben egyaránt megállja a helyét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A mustra eredménye fontos szakmai visszajelzés Fotó: Huszár Márk
[/caption]

A szabályoknak megfelelően a nevezett tételek 30 százaléka kaphat díjat. Az Egri borvidékről 67, a Mátrából 43 minta érkezett az idei mustrára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!