Sport

2017.05.23. 17:17

ETK-s diadal a Muzsla Trail-en

Szombaton 3000 méteres akadályverseny, másnap 27,4 kilométeres viadal.

B. Cs.

Amikor a Mátrát a hirtelen jött hóvihar a fogságába ejtette, a Muzsla Trail terepfutó versenyt két héttel későbbre kellett halasztaniuk a szervezőknek. Ez azonban nem kedvezett Pap Csillának.

– Bevallom, nem örültem neki, mert így már a harmadik hete versenyzem, ráadásul arra a hétvégére már volt is egy betervezett viadal – fogalmazott az Egri Triatlon Klub versenyzője és futóedzője. – Szombaton elindultam a Miskolcon lebonyolított csapatbajnokság 3000 m-es akadályversenyén, másnap pedig jöhetett Szurdokpüspökiben a Muzsla Trail, ahol 27,4 kilométert és 1100 méter szintet kellett leküzdeni. Reggel  tíz órakor rajtoltunk, meglepetésünkre gyönyörű időt fogtunk ki. Azonban, a pályán végig érezhető volt a hetekig tartó esőzés hatása. Többször át kellett kelnünk kiáradt patakokon, latyakos sáros terepeken. Így igencsak megnehezítették a versenyzők feladatait. Többször akadt olyan csúszós rész, ahol egyszerűen lehetetlen volt futni, már majdhogynem négy kéz láb kellett fel kapaszkodnunk a hegyre. A nehéz terep mellett az 1100 méter szint is komoly kihívást jelentett, ezért úgy gondolom , hogy az utolsó lejtős hét kilométernek már mindenki örült.

Pap Csilla a legvégén is örülhetett, ugyanis az ő nyakába került a jól megérdemelt győzelmi aranyérem.

[caption id="" align="alignleft" width="364"] Pap Csilla a célban. Jó volt beérni Beküldött fotó
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!