Sport

2017.05.24. 10:04

MDSZ: Bíró az elnökségben, Nagy díjat kapott

Felfigyeltek a szűkebb hazánkban zajló munkára.

B. Cs.



Bíró Csabát, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnökét elnökségi taggá választotta a Magyar Diáksport Szövetség.



– Balogh Gábor felkérésének tettem eleget, amikor elvállaltam tagságot – fogalmazott Bíró Csaba az MDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepséggel egybekötött küldöttgyűlés után, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében rendeztek. – Nagy megtiszteltetésnek tartom a felkérést, mert ez a megye diáksportjának elismerése. Köszönöm minden kollégámnak, hogy közös erővel olyan diáksport életet teremtettünk, amelyre felfigyeltek az országos központban. Ez az elnökség a diákolimpiai értékek megtartását, a megyei szervezetek támogatását tűzte ki célul.



A meghívott vendégeket és a küldötteket dr. Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára köszöntötte, majd Balogh Gábor az MDSZ elnöke felkérte Novotny Zoltán, Közmédia Életmű Díjjal kitüntetett sportriportert, illetve Deák Györgyöt, a szervezet korábbi két vezetőjét, hogy meséljenek elnöki időszakukról, a szervezet életének mérföldköveiről, majd saját elnöki időszakának legfontosabb eredményeivel zárta az MDSZ megalakulása óta eltelt 30 év áttekintését.



Az MDSZ vezetése a „Diáksportért” kitüntetést adományozta Nagy Gerzsonnak, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanárának, aki tanítványaival kézilabda, kosárlabda és röplabda sportágban ér el sikereket, 2011 óta pedig az Egri Középfokú Diáksport Bizottság vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!