Közélet

2017.05.24. 11:04

Leszakadt az ég Egerben

Hét megyére, köztük Hevesre is, felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

met.hu/heol.hu

Szerdán egy hidegfronthoz társulva északnyugat felől délkelet, kelet felé áthelyeződve eleinte elszórtan, majd a déli óráktól főként a középső és keleti országrészben több helyen várható zivatar. Intenzívebb zivatarok leginkább az Alföld középső és keleti részén valószínűek, melyekhez helyenként viharos (> 75 km/h) szél, felhőszakadás (lokálisan 20-30 mm csapadék) és jégeső is társulhat. Késő estétől a keleti országrészben is fokozatosan stabilizálódik a légkör. Csütörtök délután a kialakuló záporokat az északkeleti országrészben egy-egy helyen esetleg villámtevékenység is kísérheti.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Olvasónk, Bokodi Máté felvétele Egerben készült, az Almagyaron. Köszönjük!
[/caption]

Felhőszakadás veszélye miatt hét megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A térkép szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyében lehet heves esőzés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán éjjel általában kevés lesz a felhő, de főként a Tiszántúlon, Borsodban és délnyugaton felhősebb tájak is lehetnek. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Csütörtökön napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett sok lesz a felhő felettünk. Elszórtan alakulhat ki zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúlon és északkeleten erős széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!