Közélet

2017.05.24. 13:39

Elszánt fiatalokat vár a JÉG

A JÉG, vagyis a Jövőt Építők Generációja azért jött létre az Eszterházy Károly Egyetemen, hogy lehetőségeket nyisson, utakat építsen a sokszor még céltalan és motiváció nélküli, bizonytalan fiatalok előtt.

Juhász Henrietta

Fotó: Daniel Beran



Gergely Dorothyval és Forgó Fruzsinával, a JÉG-EKE, vagyis a Jövőt Építők Generációjának helyi elnökével és alelnökével a csoport megalakulásáról, terveikről beszélgettünk, ám beszámolójuk közben az is a felszínre került, hogyan látják, mi a probléma kortársaikkal, általában a pályakezdő fiatalokkal.



Gergely Dorothy elmondta: az Eszterházy Károly Egyetem berkein belül 2015-ben alakult meg szervezetük. A kezdeményezés a Corvinus Egyetemről indult, jelenleg már hat intézményen működik azóta a JÉG. Jelenleg 11 egri egyetemista tagja a csoportnak, a társaság igen színes, hiszen mindenki más-más szakról érkezett. Ám ez, ahogy Dorothy fogalmazott, inkább segíti a közös munkát.

– A szervezetet azért hozták létre Budapesten – és mi itt helyben –, hogy pozitív irányba változtassa a fiatalok gondolkodásmódját, motivációt adjon nekik a hétköznapokban, és segítse őket, hogy elérjék a céljaikat. Ezt különböző előadásokkal, kurzusokkal és tréningekkel igyekszünk elérni – mondta Dorothy.

Elárulta: előadást tartott már Csányi „Csanya” László terepfutó, Kis Viktor testbeszédtréner, Csontos Sándor pénzügyi szakember és legutóbb Harmati László vállalkozó. E találkozások lehetőséget adnak a fiatalok számára a kapcsolatépítésre és a tájékozódásra is. Kíváncsiak voltunk, mit látnak az ifjú hölgyek, hol akadnak el manapság a fiatalok az útkeresésben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Forgó Fruzsina (balról) és Gergely Dorothy a Jövőt Építők Generáció munkájáról mesélt Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– Nincsenek céljaik. Ami nincs, azt pedig elég nehéz megvalósítani. Mi azt próbáljuk megértetni velük, hogy érdemes hosszabb távon gondolkozni – adta a választ Gergely Dorothy. Épp ezért, mint megtudhattuk, a Jövőt Építők Generációjának abban is nehéz a dolga, hogy felkeltsék a fiatalok érdeklődését.

– Alapvetően a motiváció hiányzik a fiatalokból és ha ez nincs meg, akkor nagyon nehezen tudjuk őket segíteni, mozgósítani. Nem könnyű megértetni azt, hogy előadásainkból profitálhatnak is – tette hozzá Forgó Fruzsina. – Fontos, hogy a szervezetünk tagjai motiváltak legyenek, és tudják is ezt képviselni, hiszen csak így mutathatjuk meg a külvilágnak, a többi fiatalnak, hogy mire vagyunk képesek és lehetnek ők is – hangsúlyozta Dorothy, hozzátéve: sokszor az is segítség lehet, hogy ha a csoport tagjai csak úgy beszélgetnek a célokról, akár arról, hogy miben is segíthet nekik a JÉG-EKE. Rávilágíthatnak számukra azokra a bizonyos utakra, melyek járhatóak lehetnek.

– Nélkülözhetetlen a kitartás – részünkről is – azért, hogy a sok elutasítás ellenére ne adjuk fel a célokat, hogy egy jól működő szervezetet hozzunk létre az egyetemen – zárta a beszámolót Fruzsina.

Fejlődhetnek

– Számomra sokat jelent a kapcsolati háló kiépítése. Jelenleg a mesterképzés választása előtt állok és nagyon szeretnék minél több területbe betekintést nyerni – árulta el Dorothy. Fruzsina vállalkozó szeretne lenni, számára is sokat jelent, hogy szervezetük révén gyarapíthatja kapcsolati hálóját, ami nélkülözhetetlen lesz, hogy minél több lehetőség legyen számára nyitott pályakezdőként.

A Jövőt Építők Generációja szeretettel várja a hasonlóan motivált új tagokat. A jelentkezés feltételeit a fiatalok megtalálhatják JÉG-EKE közösségi oldalán, illetve a Neptun-rendszeren keresztül is megkapják a felhívást.

A Jövőt Építők Generációja szeretettel várja a hasonlóan motivált új tagokat. A jelentkezés feltételeit a fiatalok megtalálhatják JÉG-EKE közösségi oldalán, illetve a Neptun-rendszeren keresztül is megkapják a felhívást. Forgó Fruzsina (balról) és Gergely Dorothy a Jövőt Építők Generáció munkájáról mesélt Fotó: Berán Dániel -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!