Közélet

2017.05.24. 13:37

Elégedetlen a jövő évi költésvetéssel az LMP

Kedden Komlósi Csaba tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen.

Süli K.

Nem a magyar dolgozókat, hanem a helyi oligarchákat, és a külföldi nagyvállalatokat támogatja a jövő évi költségvetés – ismertette pártja véleményét a megyeszékhelyen Komlósi Csaba, a Lehet Más a Politika (LMP) Országos Elnökségének tagja, egri önkormányzati képviselő. A politikus hozzátette, szerintük az is komoly probléma, hogy már tavasszal a parlament elé került a 2018-as költségvetés, mivel ilyen korán nem lehet felelősségteljesen előre tervezni.

– Összességében úgy látjuk, a jövő évi büdzsé nem a rászoruló rétegeken segít, hanem a vagyonosabbaknak kedvez. Mi ezen már évek óta változtatni szeretnénk, de eddig csak falakba ütköztünk – árulta el Komlósi Csaba.

Hozzátette: felháborítónak tartja, hogy Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásában ékes szavakkal dicsérte a költségvetést, azt állította, hogy a tervezet az adócsökkentésről, béremelésről és munkahelyteremtésről szól, pedig valójában egészen más képet mutat – részletezte a politikus.

Kifejtette: az LMP mintegy 1200 milliárd forintot fordítana 2018-ban a béremelésre, hogy a fizetések végre közelítsenek az uniós szinthez, ne vándoroljanak annyian a jobb megélhetés reményében külföldre.

– Az adórendszer átalakításával elő lehetne teremteni ezt az összeget, az egykulcsos személyi jövedelemadó helyett több sávos adózást vezetnénk be, melynek köszönhetően a legalacsonyabb bérrel rendelkezők járnának a legjobban. Emellett teljes közszolgálati bérrendezést javaslunk, erre 300 milliárd forintot fordítanánk. A cél, hogy a dolgozó emberek életén javítsunk, ne pedig az oligarchákat gazdagítsuk tovább – fejtette ki Komlósi Csaba.

Címkék#egér#LMP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!