Kultúra

2017.05.24. 14:47

Az ország öt legjobb kiállítása közt az egri

Elismerő oklevéllel díjazták a Dobó István Vármúzeum egyik tavaly nyílt kiállítását, ami a „Lőporfüst – kövek között” címet viseli.

SZ. E.

Így a kazamatában látható interaktív tárlat bekerült az ország első öt legjobb kiállítása közé – tudtuk meg Berecz Mátyástól, a DIV igazgatójától.

A díjat a múlt hétvégén megrendezett Múzeumok Majálisán adta át a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, amelynek döntése értelmében Az év múzeuma a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma lett, Az év kiállítása pedig az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Háromszázezer magas Cé – Simándy 100 című időszaki kiállítása. Az egrieken kívül még négyen kaptak oklevelet és különdíjat.

A DIV kiállításában kiemelték: a hiteles történeti adatokat és az Egri csillagokban olvashatóakat jó arányokban ötvözi, valamint  látványosan mutatja be a várat és a korabeli életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!