Közélet

2017.05.24. 15:31

Nyitottabbak lettek a Boldog iskolában tanuló gyerekek

A Jámbor Vilmos Általános Iskola diákjai és pedagógusai egy évvel ezelőtt kaptak lehetőséget arra, hogy boldogabban teljenek az iskolás napok.

B. K.



Idén május 30-án zárul a Boldog iskola program, amely három osztályban zajlott az elmúlt évben. A tapasztalatokról Érsek Vencelnétől, az intézmény igazgatójától érdeklődtünk.



– A „Jobb Veled a Világ” Alapítványtól kapott munkafüzetek ajánlásai segítségével egy éven át, heti rendszerességgel rendeztünk a projekthez kapcsolódó programokat, alkalmaztunk különböző technikákat. Az eredmény átütő. Az ilyen osztályokban tanuló diákok a gyermekek önbizalma erősödött, pozitívabban gondolkodnak, hisznek magukban, kreatívabbak, könnyen megtalálják a problémák megoldását, testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabbak. Ennél nagyobb sikerekre nem is vágyhatunk. Az öröm és a siker valóban tanulható, épp ezért érdemes megtanítunk a gyerekeknek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Boldogabbak, sikeresebbek a recski diákok Fotó: Beküldött
[/caption]

Tavaly ősszel Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke, a program megálmodója is ellátogatott hozánk. Úgy tervezzük, hogy a program zárását követően csatlakozunk az Örökös boldog iskola kezdeményezéshez, hogy valamennyi diákunk részese lehessen a sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!