Kultúra

2017.05.27. 07:57

Régészet testközelből az egri várban

A gyermeknapi programok mellett a szakmának is jut szerep.

SZ. E.

Fotó: Huszar Mark



Még szombaton is folytatódnak a Régészet Napja egri programjai. Mint megírtuk: a Dobó István Vármúzeum (DIV) ismét jelentkezett az Országos Régész Szövetség kiírására, és az érdeklődőknek betekintést engednek a régészek munkájába. A látogatók olyan ismeretekkel lehetnek most gazdagabbak, amit máskor, máshonnan nem tudhatnának meg – tudatta Sz. Király Júlia, a DIV irodalomtörténésze, a program szervezője.



Pénteken délelőtt Rákóczi Gergely, a régészeti osztály munkatársa mutatta be a várban jelenleg is zajló ásatásokat, majd a délután folyamán a Dobó-bástyában megnyílt egy kiállítás, ahol a vármúzeum szakembereinek legfrissebb felfedezéseivel lehet megismerkedni. Ezt a tárlatot csak vasárnapig lehet megtekinteni, mivel az összeállítást kifejezetten erre az alkalomra készítették.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Vasárnapig látható a Dobó-bástyában a régészeti kiállítás Fotó: H. M.
[/caption]

Szombaton a gyermeknapi programok mellett Kerékgyártó Gyula a kőpattintás, tűzgyújtás és kőfestés rejtelmeit fedi fel az érdeklődők előtt, Földi Viktória múzeumpedagógus pedig régészeti homokozóval várja a legfiatalabb korosztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!