Közélet

2017.05.27. 11:33

Elhunyt dr. Budai László

Dr. Budai László nyelvészt, egyetemi tanárt tanítványai tisztelték, szerették, generációk nőttek fel a módszerén.

Heol.hu



Életének 83. évében elhunyt dr. Budai László magyar–angol szakos középiskolai tanár, tankönyvíró, nyelvész, az egri Eszterházy Károly Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékének egyetemi tanára, professor emeritus - számol be az egri egyetem honlapján.



Mint írják: dr. Budai László a gimnáziumi évek után az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar–angol szakán tanult. Előbb az Egri Dobó István Gimnáziumban, majd a hatvani Bajza József Gimnáziumban tanított. 1970 augusztusában nevezték ki az akkor Ho Si Minh Tanárképző Főiskola (ma: Eszterházy Károly Egyetem) Angol Nyelv és Irodalom Tanszékére adjunktusnak. 1975-től tizenöt éven át vezette a tanszéket. Tanított az ELTE-n, a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán és a Veszprémi Egyetemen is. Az angol nyelvtanítás és nyelvészet meghatározó alakja.



Dr. Budai László temetése május 30-án 16 órakor lesz a Felnémeti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!