Közélet

2017.05.29. 19:02

Jótékonyságból idén is jelesre vizsgáztak a Hunyadisok

Nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtöttek adományt az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai.

Süli K.

Fotó: Daniel Beran

A tanulók és a családjaik a hamarosan záruló tanév folyamán több mint hétszáz játékot, főleg plüssállatot ajánlottak fel, amelyek magyarországi gyermekotthonok lakóihoz kerülnek majd.

A megyeszékhelyi oktatási intézményben már nagy hagyománya van a hasonló jótékonysági akcióknak. Korábban szerveztek gyűjtést csángó testvéreiknek, kárpátaljai iskoláknak, de a Dévai Szent Ferenc Alapítvány lakóit is megajándékozták már.

A tanulók igyekezete sokakhoz eljutott, többek között a Kiss Kata Zenekarhoz is, amelynek tagjai úgy döntöttek, megajándékozzák az iskola tanulóit egy ingyenes koncerttel, így hálálva meg nekik önfeláldozó cselekedeteiket. A fellépést hétfőn iskolaidőben tartották, így a diákok arra az időre a tanulás alól felmentést kaptak, ám ezt cseppet sem bánták.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Jó hangulatban telt a koncert Fotó: Berán Dániel
[/caption]

A tanulók örömmel adták át magukat a tanévzárás előtti különleges meglepetésnek, énekeltek, táncoltak a nem mindennapi program alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!