Kultúra

2017.06.05. 15:57

Bevették a Siroki Várat

Az idei Siroki Várnap idén bár csak egy napos volt, ám a programok pazar gazdagsága bőven kárpótolta a több ezer vendéget, aki vasárnap ellátogatott a festői szépségű helyre.

Barta Katalin

Fotó: Gal Gabor

A várnyeregben már délelőtt benépesült a helyszín, ahol íjászok, a középkori lovagkort idéző hagyományőrzők mutatták be a legnemesebb vitézi próbákat.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A legkisebbek is jól érezték magukat Fotó: Gál Gábor
[/caption]

A helyi civilek, az önkormányzat és a közmunkások hetekkel korábban rendbe tették a környéket, így méltó környezetben szórakozhattak kicsik és nagyok. A Nyírjes Klub tagsága ezúttal is kitett magáért, hiszen egész nap sütötték a friss mackot (krumplilángos) a közönségnek.

Tuza Gábor polgármester úgy fogalmazott,  az idei várnap szervezettségében, látogatottságában, programválasztékában felülmúlta az előző évi rendezvényeket, s nagy örömére rengeteg család ezt a programot választotta kikapcsolódásként.

A délutáni előadásokra, a Vidróczki együttes fergeteges fellépésére is sokan voltak kíváncsiak, a napot záró, látványos tűzi parádé pedig megkoronázta az idei rendezvényt.

Azt is megtudtuk, hogy Pünkösd hétfő délelőtt  a szervezők egy-két óra alatt rendbe tették a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!