Kultúra

2017.06.08. 15:57

A Varró család fája is már az Érsekkertben

Az idei könyvhétre is készült előadásokkal és bemutatókkal a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtára és a Főegyházmegyei Könyvtár. Videóval

J. H.

A csütörtöki megnyitó előtt a szokásokhoz híven a könyvhét megnyitója, Varró Dániel, József Attila-díjas költő fát ültetett a Múzsák Ligetében, az Érsekkertben. Nem is akármilyen fát, hanem egy parroita persicát, vagyis egy perzsa varázsfát. A momentumot ünnepi köntösbe öltöztették Jónás Zoltán és a Fanatik Rídörz, melynek tagjai egy kis műsorral is készültek. Szél Anikó színésznő dalolt, majd „interaktív rímelésre” invitálták az Érsekkertbe gyűlteket, míg minden sorvég a helyére nem került. Kalcsó Krisztina – az ifjú hölgy, akiről nemrég számolt be a lapunk – Varró Dánieltől is kért levegőt, amit ezentúl egy zacskóba zárva őriz.

A pillanatról a költő elárulta, nagyon meglepte, s jó érzéssel töltötte el, hiszen ilyesféle megtiszteltetésben még nem volt része.

A faültetés előtt elárulta, városi emberként keveset tud a növényekről, fát pedig ez előtt még sosem ültetett – ezt alátámasztva felolvasott Urbánus költő a virágoskertben című verséből. Az ültetésben Rázsi Botond alpolgármester és Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, a megyei könyvtár igazgatónője mellett Dánielt egyik kisfia is segítette.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Ünnepélyes pillanatok Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– Ez nem Varróék családfája, hanem a Varró család fája – viccelődött a programrész moderátora, Jónás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!