Közélet

2017.06.08. 17:00

Új ötletek az idegenforgalomért

Újszerű kezdeményezésként városnéző túrák keretében ismerkedhetnek meg Hatvan nevezetességeivel a turisták.

T. O.

Az idegenforgalom erősítését célzó projekt során komplett programot kínálnak a résztvevőknek múzeumlátogatásokkal, tárlatvezetésekkel és vadasparki kirándulással. A közelmúltban megnyílt Tourinform iroda hasonló ötletekkel készül a következő időszakra is. Schoblocher Bernadett irodavezető kiemelte: nyugdíjasoknak, családosoknak, óvodásoknak és iskolásoknak is tartanak kirándulásokat, továbbá nemcsak a hatvani látnivalókat, hanem más települések nevezetességeit is ajánlani tudják. A városnézési­ családi program is tovább folytatódik, június 15-e és 18-a között, az expó ideje alatt dottóval szállítják majd az érdeklődőket a városban.

Hatvan egyre népszerűbb célpontja a turistáknak. Legutóbb egy budapesti nyugdíjasokból álló csoport járt a Hatvany Lajos Múzeumban. Betértek a serfőzdébe, majd a Főtéren csodálhatták meg a barokk épületeket. Ellátogattak a vadászati múzeumba és a vadasparkba is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A budapesti nyugdíjasok is felfedezték a várost Fotó: Albert Péter
[/caption]

T. O. A budapesti nyugdíjasok is felfedezték a várost Fotó: Albert Péter -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!