Közélet

2017.06.11. 14:30

Tradicionális ételek a terítéken

Egyre népszerűbb a Kemencés Gasztronómiai Fesztivál Szihalmon.

J. H.

Fotó: Daniel Beran

Tradíció, kapcsolatok, gasztronómiai élvezetek és felejthetetlen hangulat: ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni Szihalom évenként megrendezett legnagyobb programját, a Kemencés Gasztronómiai és Kulturális Fesztivált, amit idén június második hétvégéjén szerveztek meg a helyi kemencés udvarban. Az évek alatt három naposra bővült forgatag pénteki napján megszervezett család-barát napról Bóta József Sándor polgármester elmondta: remekül sikerült, a játékos foglalkozások sorába pedig sikerült érzékenyítő feladatokat is sorakoztatniuk.

A szombati kemencés napra a tavalyi évinél is több: 16 csapat nevezett, akik immár tető alatt süthették a kemencékben különleges étkeiket. A legtöbben nem is csak egy fogással neveztek, érdekesség továbbá, hogy idén az autentikus ételek uralkodtak. Helyi és környékbeli csapatok mellett testvértelepülések csapatai is részt vettek a szombati fesztiválon, amit egy hatalmas lakodalmassal zártak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A hagyományos magyar étkek uralkodtak a kemencés napokon Fotó: Berán Dániel
[/caption]

A gasztronómiai fesztiválról hamarosan bővebben is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!