Közélet

2017.06.12. 14:20

Az Európai Parlament Nagykövet iskolája lett a Neumann

A cím elnyerésével a Neumann János Gimnázium „EU-s tudásközponttá” vált.

Sz. E.

Ünnepélyes keretek közt vette át a napokban a Neumann János Gimnázium az Európai Parlament Nagykövet Iskolája kitüntető címet. A plakettet Budapesten adták át, ahol a kitüntetés mellett a programban résztvevő nyolc diák hivatalosan is az Európai Parlament Junior Nagykövete lett.

Mint megtudtuk: a Neumann a megyeszékhely egyedüli középiskolájaként vesz részt a programban, amelyre a meghívást nemzetközi projektekben való részvételével és az Európai Uniós versenyeken elért kiemelkedő eredményeivel érdemelte ki.

Az EU tagállamaiban elindított oktatási program célja az európai polgári ismeretek és az európai parlamenti demokrácia üzenetének megerősítése a fiatal korosztály körében.

A cím elnyerésével a Neumann „EU-s tudásközponttá” vált a program során. A projektet Czeglédi Tímea irányította, az idei tanévben EU-s Infópontot hoztak létre, iskolai, és iskolán kívüli programokat, ismeretterjesztő játékokat, vitákat és előadásokat szerveztek aktuális uniós és európai parlamenti viták vagy döntések témájában.

A Szenior Nagykövetek munkájához a nyolc Junior Nagykövet – Csőke Kitty, Szabó Réka, Török Eszter, Udvari Panna, Lámer Lotti, Susán Hanna, Magyari Bence és Restás Dominik két tanítási nyelvű osztályba járó diákok – munkája jelentette a segítséget ahhoz, hogy a programban szereplő kritériumoknak a Neumann megfeleljen. 

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

A cím elnyerése azt is jelenti, hogy a jövőben az Európai Uniós ismeretek oktatását a Neumannban egy egészen új digitális tananyag és hozzá kapcsolódó munkafüzetek segítik. A projekt további fő célkitűzése, hogy az oktatási intézményekben alkalmazott jó gyakorlatokat egymással megosszák, ezért az egri alapítványi intézményt is felkérték arra, hogy a jövőben csatlakozni szándékozó iskoláknak legyen a mentora, ehhez mind a szenior, mind a junior nagykövetek számára továbbképzési lehetőséget biztosít az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!