Közélet

2017.06.13. 10:15

Országos harmadik lett az egri zeneiskola csapata

Az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is díjazták az idei Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőn.

Heol.hu


 
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója tiszteletére meghirdette az Országos Kodály Zoltán Műveltségi Vetélkedőt – a megyei jogú városok 7-8. osztályos tanulóinak részvételével –, melyhez az egri iskolák közül 7 intézmény csatlakozott.


 
Megtudtuk: a nevelési évet átölelő eseménysorozat célja volt, hogy Kodály Zoltán alkotó tevékenységét és művészetét úgy ismerjék meg a diákok, hogy a játék során egy életre szóló zenei emlékkel gazdagodhassanak. A diákok munkáját az ének-zene szakos pedagógusok segítették, az Érdről megkapott szakmai törzsanyagok alapján.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A csapat tagjai: Báthory Dániel, Juhász Brigitta, Juhász Dorottya, Tóth Panna, Török Ádám, Ungvári Ákos Fotó: Beküldött
[/caption]
 
Egerben az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vállalta a vetélkedősorozat szakmai koordinálását. Az iskolai elődöntők tavaly november 29. és december 15. között zajlottak, összesen 15 csapat részvételével. A városi elődöntőre minden iskolából 1 csapat jutott tovább.

A vetélkedő városi döntőjét idén március 21-én rendezték meg a zeneiskolában. A játék területi döntőjébe, amit Érden rendeztek meg Nyugat-Magyarország, Közép Magyarország és Kelet Magyarország csapatainak részvételével, az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola és Lenkey János Általános Iskola csapatai képviselhették városunkat.
 
A vetélkedő sorozat országos döntőjét Budapesten, a Művészetek Palotájában rendezték meg idén június 11-én, ahová 6 csapat, köztük az egri zeneiskola csapata is továbbjutott és a sikeres felkészülésüknek köszönhetően országos 3. helyezést ért el. A csapat tagjait Mesterné Sándor Tímea és Osztermayerné Bóta Enikő készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!