Kék hírek, bulvár

2017.06.13. 12:46

Rablás, baleset, szülés a benzinkúton

Látványos, nem mindennapi gyakorlatot tartottak a hatóságok Egerben kedden délelőtt egy benzinkúton.

M. Z.

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

Az akcióban a katasztrófavédelem tűzoltó egységein túl részt vettek a rendőrség és a mentők, valamint az üzemanyagtöltő állomás szakemberei is. A résztvevőknek egy rendkívül komplex feladatsort kellett megoldaniuk. A benzinkúta érkezett az üzemanyagot szállító kamion, melybe belerohant egy autó. A kamionból kifolyt az üzemanyag, egy ember pedig a jármű melletti aknába esett. Közben a benzinkutat kirabolta egy ismeretlen férfi és elvitt ötmillió forintot, a rabló még a benzinkúton nekiütközött egy kocsinak, amelyben egy állapotos nő ült.

A rendőrök lezárták a területet, a tűzoltók kivágták a kocsiból a kismamát, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az orvosok a helyszínen levezették a szülést. Közben a rendőrök, nyomkövető kutya segítségével a bűnöző nyomába eredtek, a nyomozók pedig megkezdték a helyszínelést. Ezzel párhuzamosan a tűzoltók és a mentők kimentették az aknába zuhant férfit, összegyűjtötték a kifolyt üzemanyagot, illetve a közeli iskolát is kiürítették.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Állapotos nőt kellett a gyakorlaton kimenteni a kocsiból Fotó: Korsós Viktor
[/caption]

A rendkívül összetett, együttműködést segítő gyakorlaton közel 100 hatósági szakember vett részt. A gyakorlatnak az volt a célja, hogy hasonló helyzetekben a közös munka még hatékonyabb és gyorsabb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!