Közélet

2017.06.13. 16:04

Könyvtári táborba invitálják az ifjúságot

Lesz kézműveskedés, játék, sok-sok mese, s különleges kiegészítő programként még lángost is süthetnek majd a résztvevők.

Juhász H.



A nyári iskolai szünetben – idén július 24. és 28. között, naponta délelőtt 9-től 12 óráig – könyvtári táborba várják a 6–16 éves korú gyermekeket a községbeli bibliotéka munkatársai – tájékoztatta a napokban a Heolt Vadásziné Varga Éva helyi művelődésszervező-könyvtáros.



A szakember ismertetőjéből kiderül, Nagy Anita és Gál Gabriella már lelkesen készülnek arra, hogy minél izgalmasabb és érdekesebb programokat kínáljanak a táborba jelentkezőknek. Amit leginkább ígérhetnek a diákoknak, az az, hogy a könyvekkel való alaposabb ismerkedés mellett lesz még számukra kézműveskedés, számos játék, nemkülönben sok-sok mese, s különleges kiegészítő programként még lángost is süthetnek majd a résztvevők. A tábor kínálatából a napokban egyébként már kaphattak egy kis ízelítőt a helybeli iskolások, ennek köszönhetően pedig a számukra már kiderült, hogy mi is várható a júliusi­, öt napon át tartó foglalkozások alatt.

Megtudhattuk továbbá azt is, hogy a Dióbél királykisasszony című népmese meghallgatása után a gyerekek elkészítettek egy úgynevezett kopogtatós hangszert, amit a nap végén hazavihettek. Volt persze éneklés is, amihez a zenei kíséretet maguk a tanulók biztosították a könyvtárosok által készített csörgő, doboló hangszerekkel. Az interaktív társasjáték során az öt nap egy-egy témáját ismerhették meg a kisdiákok. A szabadban is voltak foglalkozások, például­ célba dobás ­Dugó ­Danival, valamint aszfaltrajzolás is. A jó hangulatúnak ígérkező bibliotékatáborba a helybeli iskolások és a településen élő 6-16 év közötti fiatalok jelentkezését várják a könyvtár munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!