Közélet

2017.06.15. 13:58

Több vért adnak a Heves megyeiek, mint amennyit felhasználnak

Sikeres volt a véradó program a Véradók világnapján.

HEOL

Idén a Kormánytisztviselői véradó hét kampányához kapcsolódva a Véradók világnapján tartott véradást a Heves Megyei Kormányhivatal a Megyeházán – tájékoztatta a Heol-t Berta Diána, a kormányhivatal kommunikációs munkatársa. 



Megtudtuk: a Vöröskereszt és a Vérellátó Állomás közreműködésével szervezett esemény sikeres volt, összesen 62 állami tisztségviselő adott vért. A Véradók világnapját 2005 óta ünnepeljük Karl Landsteiner, a vércsoportokat meghatározó Nobel-díjas orvos születésének évfordulóján (június 14.).

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Megyénk önkéntesei jelentősen hozzájárulnak az ország vérellátásának zavartalan biztosításához Fotó: Beküldött
[/caption]

Heves megyében tavaly több mint 15 ezer ember jelentkezett véradásra a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete véradási alkalmain, közülük közel kétezren életükben először segítettek így másokon. Az Országos Vérellátó Szolgálat Egri Vérellátó Egységében megközelítőleg 10 ezer önkéntes fordult meg 2016-ban, de sokan adtak vért a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban és az Albert Schweitzer Kórházban is.

A Vöröskereszt adataiból kiderül: Heves megye lakossága több vért ad a nemzeti vérkészletbe, mint amennyit a megye egészségügyi ellátásában felhasználnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!