Közélet

2017.06.16. 13:28

Június végéig várják az ötleteket

A Tiszta-tó a Tisza-tó projekt 2. üteméről, valamint a tó kabalafigurájának névadó pályázatáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat.

Sz. E.

A Tiszta-tó a Tisza-tó projekt 2. üteméről, valamint a tó kabalafigurájának névadó pályázatáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. Kovács Sándor, a megyei önkormányzat elnöke elmondta: tavaly a Földművelésügyi Minisztérium, az önkormányzat és civil szervezetek összefogásával hirdették meg a Tiszta-tó projektet.

– Ez nem egy különálló program, mivel minden rendezvényünkhöz szervesen illeszkedik. Célunk, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, ezért már 2016-ban húsz Tisza-parti helyszínre helyeztünk ki hulladékgyűjtő edényeket, a többi közt Poroszlóra, Kiskörére, Sarudra és Tiszanánára. Idén tovább bővítettük a helyszínek számát, sőt nagyobb edényeket szereztünk be – tudatta Kovács Sándor.

A Debreczeni Ildikó jelmeztervező által készített Tisza-­tavi kabalafigura névadó pályázatát is meghirdették. Június 30-ig az önkormányzat honlapjára lehet feltölteni az ötleteket. A nyertes névadót természetesen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!