Kék hírek, bulvár

2017.06.20. 14:10

Életveszélyesen megkéselte a fiát

Családtagjaira támadt egy férfi még vasárnap hajnalban Egerben. Kedden a bíróság elrendelte az 55 éves gyanúsított előzetes letartóztatását.

HEOL

Az Egri Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, annak a középkorú férfinek, aki a gyanú szerint június 18-án hajnalban késsel támadt családtagjaira Egerben.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája, a Heves Megyei Főügyészség indítványára 30 napra elrendelte egy 55 éves férfival szemben a legszigorúbb készerintézkedést.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozóhatóság azzal gyanúsítja M. A.-t, hogy június 18-án a hajnali órákban előzetes szóváltást követően késsel támadt családtagjaira, amelynek során az egyik sértett (a heol.hu úgy tudja, hogy a gyanúsított fia) testszerte szúrt, vágott sebeket szerzett. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: police.hu
[/caption]

A járásbíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás három különös feltétele is fennáll. Egyrészt megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a gyanúsított jelenléte csak az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást. A harmadik indok az, hogy megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, de a védő még nem nyilatkozott.

A gyanúsított a végzés jogerőre emelkedése esetén harminc napig, fellebbezés esetén, annak elbírálásáig előzetes letartózásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!