Közélet

2017.06.20. 16:30

Naperőmű épül a Tisza-tó mellett

Szakértő szerint a megújuló­áram-termelő rendszerrel az ökotelepülés, Poroszló­ ismét több lépcsőfokot léphet előre a „zöldülő jövőbe”.

J. H.

A vizes élőhelyek és a természeti értékek védelme érdekében a Kovács Tüzép magánberuházásaként megkezdődött a dél-hevesi térség legnagyobb, legkorszerűbb technikáját alkalmazó fotovillamos rendszerének a kivitelezése – számolt be róla Kádár Éva egri energetikai szakértő és szakfordító. Tájékoztatójából az is kiderül, hogy a projekt aktív közreműködői – a régió szakemberei­nek a bevonásával dolgozó –,
egri székhelyű Energo Plusz Kft. mint tervező, a kivitelező pedig a debreceni NR-Tel Kft. lesz.

– A beruházó cég vezetése elkötelezett a környezettudatosság mellett. A közelmúltban a vállalkozása már sikerrel pályázott a kerékpárosbarát munkahely címre.

Legutóbbi környezetkímélő beruházásával, az
augusztusra elkészülő, 400 kilowatt teljesítményű naperőművel pedig évente nagyjából 400 tonna szén-dioxid-kibocsátástól óvja meg a környezetét – tudhattuk meg a szakértőtől.

Kádár Éva véleménye szerint a megújuló­áram-termelő rendszerrel az ökotelepülés, Poroszló­ ismét több lépcsőfokot léphet előre a „zöldülő jövőbe”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!