Közélet

2017.06.22. 13:26

Felvidéken erősítették az összetartozást

Az általános iskola hetedikesei az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Határtalanul!” pályázatának támogatásával a történelmi Felvidéken töltöttek négy, élményekben gazdag napot.

T. O.



A pályázat költségkerete biztosította, hogy a diákok kényelmes szállásokon lakjanak, s változatos programokon vegyenek részt. Az utazás előtt a gyerekek megismerkedtek a Felvidék földrajzával, történelmével, kulturális hagyományaival, s ajándékot készítettek a fogadó diákoknak, a kirándulás után pedig arról beszélgettek, milyen érzéseket keltett bennük, hogy a Felvidéken is honfitársainkkal találkozhattunk, majd társaikkal is megosztották élményeiket.


[caption id="" align="alignleft" width="650"] A gyerekek a rozsnyói városháza előtt Fotó: Beküldött
[/caption]

A Határtalanul – Rákóczi nyomában című pályázat célja az volt, hogy a tájegység nevezetességeit, történelmi, irodalmi és művészeti­ emlékeit­ felkeresve, a határokon átnyúló­ összetartozás érzését, s a magyarságtudatot erősítse a résztvevőkben.

– Bízom benne, hogy a Felvidéken együtt töltött idő minden gyermek számára maradandó emlék marad – mondta Nagyné Vankó Mária osztályfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!