Közélet

2017.06.22. 14:30

Nevelés, kapcsolatok, közösségi média

Milyen pszichológia tartalmú könyveket veszünk meg vagy kölcsönzünk szívesen? Mely témakörökre kíváncsiak leginkább az emberek?

Juhász H.

Ezúttal a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársaival: Csépányi Zoltánnal, a központi könyvtár munkatársával és Mihály Andreával, a gyűjteményszervezési csoport vezetőjével arról beszélgettünk, a megyei könyvtár ebben a tudományágban milyen könyvekkel szolgálhat az olvasók számára.

– Igen keresettek nálunk a pszichológiai témájú könyvek. Feldmár András, Csíkszentmihályi Mihály, Csernus Imre könyvei is sokszor előjegyzés alatt állnak. Ide sorolnám még Ranschburg Jenőt és Bagdi Emőkét, Vekerdy Tamást is – sorolta Zoltán.

– A legkeresettebb területek a gyermeknevelés, a párkapcsolatok lélektana, valamint a lélek egészségével, az érzelmi jóléttel foglalkozó könyvek, de a mentálhigiénés könyvek is ide tartoznak. Ezek a témák érdeklik tehát leginkább a megyei könyvtár olvasóit. Épp ezért a könyvtár munkatársai arra törekszenek, hogy ezen a területen is minél szélesebb kínálatot tudjanak nyújtani – osztotta meg Mihály Andrea.

Andrea kérésünkre kigyűjtötte azt is, idén milyen könyvekkel bővítették a megyei könyvtár pszichológiai részletegét. A listában találkozhatunk magyar és külföldi szerzők művei között Szendi Gábor Szárnyakat adni: kitartó és kiváló gyermekek nevelése című könyvével, de Feldmár András Credo című művével is. Az idén beszerzett könyvek között is sok foglalkozik a gyermekneveléssel, de a család és a párkapcsolatok témakörei is megtalálhatóak a listában. Klausz Melinda, aki már jó ideje foglalkozik a közösségi médiával, ezúttal Megosztok, tehát vagyok: szakértői kérdések és válaszok a közösségi médiáról című könyvével jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!