Kultúra

2017.06.25. 15:42

Harmadszor nagydíjas a Pódium

Nyolcadik esztendeje veszünk már részt a Sirály Táncfesztiválon Balatonfüreden, s harmadszor lettünk fesztiválnagydíjasok – foglalta össze az egri Pódium Tánc- és Balettiskola vezetője a táncos eseményen átélt élményeit.

G. R.

Fotó: Gal Gabor +36303330726

 Mirkóczki Zita­ hozzátette: - Kilencből kilenc koreográfiánk jutott a döntőbe, hét díjazott is lett, a gyerekek, a tanárok a legjobbat hozták ki magukból – tette hozzá.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Egy kötéltáncos álma. Az egyik győztes produkció Fotó: Gál Gábor
[/caption]

A XIV. Sirály Táncfesztiválon gyerek kategóriában az ­első és a második helyezett is Mirkóczki Zita koreográfiája­: az „Egy kötéltáncos álma” a „Pirkadat”-ot utasította maga mögé. Junior kategóriában Horváth Zita táncművész rendezése, az Áramlás második helyezett lett. A legjobb és a legdinamikusabb koreográfia díját is Pódiumos produkció­ kapta. Előbbit Tóth Rebeka munkája, a Fuvallat, utóbbit a Dühöngő című tánc.

Az ifjúsági kategóriában Tóth Rebeka még egy alkotása­, The tribe címmel a legjobbnak járó díjat érdemelte ki. György Enikő kortárs tánca, az Egyedül című ­pedig a legjobb koreográfia díját hozta el ebben a kategóriában Balatonfüredről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!