Sport

2017.06.25. 17:03

Veretlenül nyerték a görög tornát Háraiék

A vasárnapi zárómeccsen Hosnyánszky Norbert kimaradt a csapatból.

Heol Sport

A magyar férfi válogatott kétgólos sikert aratott a spanyolok ellen az Athénban rendezett Szamarcidisz-kupa harmadik játéknapján, ezzel megnyerte a tornát. A mieink veretlenül, három győzelemmel és egy döntetlennel zártak az első helyen. A magyar válogatottnak, amelyből ezúttal Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes maradt ki, már a döntetlen is tornagyőzelmet ért volna, míg a spanyoloknak győzelemre volt szükségük az elsőséghez.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Az egri Hárai Balázs góllal zárt Glifadában Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Sokáig kiélezetten alakult a mérkőzés, felváltva vezettek a csapatok, a negyedik negyedben 6–6 után azonban három góllal elhúzott Märcz Tamás együttese, és innen már nem volt visszaút a spanyoloknak.

– Közelről és távolról is jól átlőttük a spanyolok kezdőkapusát, magabiztosan játszottunk, türelmesek voltunk a kiállítások megszerzése érdekében. A zónából kaptunk egy-két elkerülhető gólt, ezt menetközben javítgattuk, s igazából a meccs végére állt össze a jó módszer – értékelt Märcz Tamás a válogatott honlapján.

Magyarország–Spanyolország
9–7 (1–1, 3–2, 1–2, 4–2)
Góldobók: Erdélyi, Török, Vámos 2-2, Manhercz, Zalánki, Hárai 1-1, ill. Minguell 2, Barroso, Tahull, Munarriz, Espanol, Cabanas 1–1
Korábban:
Görögország–Magyarország 9–9
Magyarország–Montenegró 9–6
Magyarország–Kanada 12–7
A végeredmény: 1. Magyarország 10 pont (39–29), 2. Montenegró 7 (30–25, 2. Spanyolország 7 (27–26), 4. Görögország 4 (27–25), 5. Kanada 0 (25–43)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!