Közélet

2017.06.26. 19:10

Államtitkár a figedys táborozók között

Megnyílt csaknem ötszáz Erzsébet napközis táborhely az országban.

S. S.

A Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Zenebona Napközi Táborában” tartott országos tábornyitót az Emberi Erőforrások Minisztériu­ma képvisleletében a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár. Novák Katalin az ünnepi procedúrát megelőzően maga is beült a Felsőtárkányból, Egerből és Adácsról a megnyitóra érkezettek és a helybeli gyerekek közé egy dallam közös eléneklésére.

Az államtitkár elmondta: két balatoni táborhelyen 26 ezer, míg az ország további közel 500 településén csaknem 55 ezer napközis táborozó pihenhet. Szavai szerint a 2015-ben indult táborok egyre népszerűbbek, amit bizonyít, hogy idén 40 ezer fővel terveztek, ám a másfélszeres tújelentkezés miatt közel 55 ezer diák számára hirdethették meg az Erzsébet-táborokat. A körülményekről pedig azt mondta: a napi négyszeri étkezés, valamint a turnusonként egy-egy beiktatott kiránduláson túl igen változatos a tábori tematika, s mindez a szülők által fizetendő mindössze napi 100 forintért.

Az országos tábornyitó résztvevőit köszöntötte Ballagó Zoltán az Egri Tankerületi Központ vezetője, aki elmondta: a tankerületből tavaly néhány száz diák és néhány tucat pedagógus vett részt Erzsébet táborban. Az idén 71 pályázatból 58 sikeres volt, így a nyár végére 2000 tanuló és 230 pedagógus gyarapszik napközi táboros élménnyel.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Novák Katalin közösen énekelt a gyermekekkel Fotó: Huszár Márk
[/caption]

A Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Asztalosné Pap Ágnes a Heol kérdésére elárulta a „Zenebona Napközi Tábor” elnevezés a második, éppen most zajló turnusuk neve. A korábbi tábort a sportnak, a következő turnust a kalandnak és az élménynek szentelik. Lesz még egy mese és egy kézműves napközi táboruk is.

A megnyitón résztvevő Bóta Géza polgármestertől megtudtuk, hogy amint az iskolában befejeződik a nyári táboroztatás, augusztus végéig folytatja azt az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér, hiszen ők is eredményesen pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!