Közélet

2017.06.27. 17:04

Dolgoznak a diákok

Ismét diákmunkaprogramot hirdet nyárra a község önkormányzata.

J. H.

Diákmunka a Kaposvári Villamossági Gyárban illetve a Virágfürdőben

Fotó: Lang Róbert



Mint az a közösségi oldalukon megjelent közleményben is olvasható, a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett, az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi, megyei és járási hivatalok közreműködésével indítják a projektet.




A helyhatóságok és az önkormányzati fenntartású intézmények két hónapra, vagyis július elsejétől augusztus végéig támogatást kérhetnek a 16–25 év közötti, nappali tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, s erről igazolással is rendelkező diákok foglalkoztatására. A kínált munka legfeljebb napi hat óra lehet. A támogatás előfeltétele azonban, hogy a diák az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez szüksége lesz a személyes okmányaira, érvényes diákigazolványra, iskolalátogatási igazolásra is.

Várják helyben a jelentkezőket

Az önkormányzat által közzétett tájékoztatóból az is kiderül, hogy a támogatás kizárólag a járási hivatal foglalkoztatási osztálya által az adott munkaerőigényre közvetített diák alkalmazására nyújtható. Várják azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik az említett igazolásokkal rendelkeznek, s szeretnék tartalmasan, munkával tölteni a nyarat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!