Közélet

2017.06.30. 17:30

Elismerés a példás gyógyító munkáért

A Bugát Pál Kórház és a városi önkormányzat közösen emlékezett meg Semmelweis Ignácról a Gyöngyök Mátra Művelődési Központban pénteken.

H. É. , G. R.

Az ünnepségen Kévés Tamás, alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: különösen fontos ez az ünnep abban a városban, amelyhez Bugát Pál és Richter Gedeon kötődik. Ezen a napon nem csak anyák megmentőjéről emlékeztek meg, de hagyományosan most adták át az önkormányzat elismerését, a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket is. Az idei esztendőben dr. Ferenc Péter sebész főorvos és dr. Koncsek Márta háziorvos, a hematológiai szakrendelés vezetője vehette át a rangos díjat.

A Semmelweis-nap üzenete számunkra, a szakma szeretete, és az elhivatottság. Büszkék vagyunk a kórházunkra, a dolgozóinkra. A fejlődésére és fejlesztésére is, ami a mai napig folyamatos – hangsúlyozta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója, majd szakmai kinevezéseket és igazgatói dicséreteteket adott át a dolgozóknak.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A díjazottak a Semmelweis-napon Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

Az egri kórház dolgozói is együtt ünnepeltek

– Az egri kórház műszerezettsége kiváló, s kifizetetlen számlája sincs jelenleg az intézménynek – vázolta a helyzetet az ünnepen a Markhot Ferenc Kórház megbízott főigazgatója, dr. Vácity József.

A főigazgató szavai szerint csak ott lehet a fő célt teljesíteni, ahol megfelelő a munkahelyi légkör. Az elmúlt egy évben sokat haladtak ezen az úton. Beszélt arról, hogy a műszerezettség folyamatos fejlesztése egyrészt pályázati forrásból, másrészt saját erőből továbbra is kiemelt feladat.​ A kórház gazdasági helyzete stabil, az elmúlt egy évben megteremtették a stabil gazdasági hátteret. Bebizonyította az intézmény, hogy lehet nullszaldósan is működtetni kórházat, s ez nemcsak a vezetés, hanem az egész közösség munkájának eredménye. Vácity József kiemelte azt is: a nagy budapesti kórházak és a megyei kórházak között mindössze kettő van, amelynek nincs kifiztetetlen számlája, s az egyik az egri. Erre méltán lehetnek büszkék.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dr. Vácity József, az egri Markhot Ferenc Kórház igazgatója Fotó: Huszár Márk
[/caption]

Az anyák megmentőjének emlékére megtartott megemlékezésen ezúttal tizenegy dolgozó kapta meg előléptetését, s ugyanennyi fogadta a gratulációt főigazgatói dícséretéhez. A magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által alapított elismerő oklevelet Tóthné Imre Gizella és Tóthné Komáromi Beáta vehette át.

Megemlékeztek Semmelweis Ignác munkásságáról is születésének 199. évfordulóján, s az egri kórház dolgozóit köszöntötte Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester, valamint dr. Pajtók Gábor Heves megye kormánymegbízottja is. Az anyák megmentőjeként számon tartott Semmelweis Ignácról az idei ünnepségen dr. Bora László a Mozgászervi Rehabilitációs Osztályt vezető főorvosa emlékezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!