Közélet

2017.07.03. 10:57

Sikeres program a tiszta Tisza-tóért

Befejeződik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat vezetésével, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával zajló Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme.

SZ. E.



Az elvégzett munkáról Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-­Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Horváth Béla, a Tisza-tó zöldnagykövete tartott sajtótájékoztatót a minap.



Mint elhangzott: ez volt az elmúlt év és az idei év legsikeresebb projektje a Tisza-tónál. Tavaly kísérleti jelleggel helyezték ki a szelektív hulladékgyűjtőket a kikötőkben és a strandokon. A lakosság és a turisták olyannyira megszokták és használták azokat, hogy bővítésre volt szükség, sőt még nagyobb gyűjtőládákat kellett beszerezni. Heves megyében Poroszlón, Sarudon, Kiskörén és Tiszanánán helyezték ki a szelektív edényeket. Kovács Sándor kiemelte: a program a jövő évben is folytatódik a minisztérium segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!