Közélet

2008.10.22. 13:19

Nem adja ki a dolgozóit, viszont perel a HospInvest

A HospInvest visszautasítja a „hazug, alaptalan és valótlan állításokat”. A dolgozói nevét viszont az átvételig nem hozza nyilvánosságra.

HEOL

Hazug, valótlan és alaptalan az a sajtóban megjelent állítás, amely kétségbe vonja, hogy a HospInvest rendelkezik az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet működtetésének átvételéhez szükséges orvos-létszámmal. A HospInvest az ügyben jogi elégtételt fog venni az állítást közlő Zóna.hu lappal szemben - tudatta a heol.hu érdeklődésére a HospInvest Zrt.

Az említett portál arról közölt írást, hogy több olyan - nevét nem vállaló - orvosról van tudomásuk, akik állítják: úgy kerültek rá a HospInvest dolgozói listájára, hogy nem írtak alá semmiféle szerződést a céggel.

A cikk kapcsán Kosztura László, a társaság régiós igazgatója azt is kifejtette: azon túl, hogy jogszabályba ütközik, etikátlannak és egyszerűen nonszensznek tartják ezeket a találgatásokat, amelyek már nem csak a HospInvestet, hanem a hatóságokat is támadják.

- A tény az, hogy a HospInvest minden szakmai, tárgyi, és személyi feltétellel, így a szükséges orvos-létszámmal is rendelkezik a működtetés átvételéhez. Ezt egy hosszú, nagyon alapos engedélyezési eljárás keretében az ÁNTSZ is megállapította - hangsúlyozta Kosztura László.

Arra is kitért: a HospInvesttel szerződést kötők listája nem közérdekű adat, ennek kiadása törvénysértő lenne, és ezt a listát az új üzemeltető a dolgozók védelmében sem adhatja ki a nyilvánosságnak a működtetés átvétele előtt. Mindemellett ígéretet is tett a dolgozóknak arra, hogy a nevüket nem teszi közzé.

Kosztura László azt is nyomatékosította: a HospInvesttel szerződők listáján kizárólag olyan orvosok szerepelnek, akik valóban aláírták az új munkaszerződést. Az ennek ellentmondó, "hazug, valótlan és alaptalan állítások közlése" miatt a cég a Zóna.hu portál ellen jogi elégtételt fog venni. Emlékeztetett arra is: a HospInvest 2008-ban is sorban megnyerte azokat a sajtó-helyreigazítási pereket, amelyeket a cég, vagy egyes kórházai működésével kapcsolatos valótlan állítások miatt indított. Több médium pedig peres eljáráson kívül vonta vissza valótlan állításait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!