Sport

2016.08.27. 14:50

Cseh László az aranyat már elengedte

Cseh László a görcsös akarásban látja az okát, hogy nem sikerült Rióban aranyat szereznie. A százszoros magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónak díszpolgári címet adományoz az egri önkormányzat.

B. Cs.

Rio de Janeir, 2016. augusztus 10. Cseh Lszl a frfi 200 mteres pillangszs dntjben a rii nyri olimpin a Rio de Janeir-i Olimpiai Uszodban 2016. augusztus 9-n. A magyar sz a hetedik helyen vgzett. MTI Fot: Czegldi Zsolt

Fotó: MTI/MTVA

– El kell tudni kicsit engedni az aranyról szóló álmot, mert valószínűleg azért sem sikerült jól Rio, mert túl görcsösen, nagyon akartam ezt az aranyérmet, és nem csak versenyezni mentem, és a megmutatni, mire vagyok képes – nyilatkozta a nso tévének Cseh László.

– Meg hát Tokió azért nagyon messze van. Nem jelentek ki olyanokat, hogy ott leszek a japán fővárosban, a jövő évi vb-re szeretnék felkészülni, és majd meglátjuk, hogy utána milyen érzéseim lesznek. Se igent, se nemet nem mondok, kicsit függőben hagyom ezt. Nézzük, hogy meg, hogy milyen érzéseim vannak. Lehet, hogy holnap reggel úgy kelek fel, hogy soha többet nem akarom uszodába menni, és akkor. Igaz, ez nem valószínű, de eljöhet ez a pillanat is.

Mint arról már lapunkban beszámoltunk, az egri önkormányzat döntött arról, hogy díszpolgári címet adományoz a világklasszis sportolónak.

– Cseh László kiváló sportoló és példamutató ember – méltatta a versenyzőt Habis László polgármester. – Közvetlen, alázatos személyiség, aki csaknem hetven, világversenyen szerzett éremmel rendelkezik, hétszer érdemelte ki az év úszója címet, sokszoros magyar csúcstartó. Riói ezüstérmével Eger városának és egész Magyarországnak dicsőséget szerzett. Sikeres egri szereplése, sportemberi megnyilvánulásai, legendás és eredményes pályafutása, Egerben is megtapasztalt, profi hozzáállása mind-mind tiszteletre méltó. Örülünk, hogy a folytatást is itt tervezi. Cseh László, a sportoló legenda méltó arra, hogy a városunk díszpolgára legyen, az egri díszpolgári aranygyűrűt a későbbiekben, egyeztetett időpontban, ünnepélyes keretek között veszi majd át – zárta szavait a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!