Közélet

2017.01.17. 17:33

Díjmentes távoktatás középiskolás fiataloknak

Ezernél több diák részese a távoktatási rendszernek.

HEOL

 – A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának februári kurzusaira január 22-ig éjfélig jelentkezhetnek a társadalomtudományok iránt érdeklődő 14-19 éves diákok. Az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló képzés a programban résztvevők számára ingyenes – tájékoztatta a Hírlapot Adler Tamás, a Mayweather-Miller Communications tanácsadója, annak apropóján, hogy január 12-én a Bajza József Gimnázium és Szakközépiskolába is ellátogattak a program képviselői.

Az MCC Középiskolás Program megbízott vezetője, Wittmann Zsolt a rendezvény alkalmával elmondta, az ország egyik legismertebb, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézményének Középiskolás Programja 15 éve működik sikeresen. Országszerte több mint ezer diák vesz részt a távoktatási rendszerben és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken. A projekt képviselői nagy hangsúlyt fektetnek a vidéken élő fiatalok megszólítására, így a felvételi időszakban az ország több nagyvárosának középiskolájába is ellátogatnak.

A nyolchetes rendszerű e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelőek: megtalálhatók benne a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a társadalmi tanulmányok, a közgazdaságtan, amelyeket tavaly további képzésekkel bővítettek. Már a pszichológia, a jog, s egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerült a választható témák közé. Azok a diákok, akik a programban részt vesznek, jelentős előnyt szereznek az érettségi és felvételi vizsgák sikeres teljesítésében, nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium egyetemi képzésébe. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvételhez.
Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján, az e-learning rendszeren belül tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!