Hírek

2010.07.11. 20:44

Vb-búcsú berohanó szurkolóval

Látványos show-val búcsúzott Dél-Afrika, a labdarúgó vb házigazdája. A döntő mérkőzés előtt egy pályára rohanó szurkoló kishíján megkaparintotta a vb-trófeát.

bama.hu (forrás: MTI)

A döntő előtti mintegy félórás, látványos show-val búcsúzott a világ  futballkedvelőitől a Dél-afrikai Köztársaság, amely egy hónapon át  volt házigazdája a labdarúgó-világbajnokságnak.

A johannesburgi Futballvárosban bemutatott énekes-táncos előadást a becslések szerint 500 millióan követték világszerte, a  20:30 órakor rajtoló spanyol-holland finálét pedig mintegy 700  millióan követik a tévéképernyőkön keresztül.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egy szurkoló a pályára rohant, a trófea közvetlen közelében szerelték le (fotó: AFP)
[/caption]

A lelátón számos prominens személyiség, köztük államfők,  királyok, politikusok foglalnak helyet.

A záróműsor a szervezők kívánságra hangsúlyosan fiatalos volt, a  popsztár Shakira mellett afrikai művészek és a helyi kedvenc, a  Freslyground is fellépett. Az egyik csúcspontot egy 780 fős  tánccsoport előadása jelentette.

A döntőre a stadionba látogatott az ország első színes bőrű  elnöke, a 91 éves Nelson Mandela is, aki feleségével körbeautózta a  játékteret és üdvözölte a mintegy 85 ezer nézőt. A hideg miatt  kabátba és sapkába öltözött, Nobel Béke-díjas nemzeti hőst Joseph  Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke köszöntötte az  arénában.

Kisebb incidens is történt: egy szurkoló berohant a pályára a vb-döntő kezdete előtt, majd a félpálya közelében elhelyezett vb-trófeát is sikerült megérintenie, ezután azonban leteperték és kivitték a stadionból a biztonsági őrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!