Hírek

2005.07.14. 06:54

Rósa és Balog is játszhat a Minszk ellen

Az erőről még nem sokat tudni, de az biztos, hogy az idő a Ferencvárossal van. Miután szerda délig lehetett a pótnevezéseket leadni az UEFA-nak, a délelőtt aláíró Rósa Dénes és Balog Zoltán is játszhat ma este.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="223"] Rósa Dénes (zöldben) hosszas hezitálás után, egy órával a nevezés lezárulta előtt írta alá egyéves szerződését.
[/caption]A ferencvárosi vezetők részéről sokak által csak kincstárinak vélt optimizmus végül sikerre vezetett. Szerdán késő délelőtt aláírta új szerződését Rósa Dénes és Balog Zoltán. Mindkét futballista egyetlen esztendőre, 2006. június 30-ig kötelezte el magát a zöld-fehér klubhoz. A szó minden értelmében az utolsó óra utolsó percében kanyarították nevüket a szerződésre, ugyanis az európai szövetség szerdán délig fogadta be az UEFA-kupa első fordulójára szóló pótnevezéseket. Ennek értelmében Rósa és Balog is pályára léphet ma este 20 órakor a fehérorosz MTZ-RIPO Minszk elleni mérkőzésen.

A megpróbáltatásoknak ezzel persze nincs vége, legfeljebb néhány viharfelhő távozott az Üllői úti stadion fölül. A csapatnak továbbra sincs első számú kapusa, csak két második. Szűcs Lajos külföldi klubokkal áll tárgyalásban, neve nem is szerepel az előzetes nevezési listán, azaz vagy a veterán 38 éves Udvarácz Milán vagy a fiatal tehetség, a mindössze húszéves Kemenes Szabolcs állhat a kapuba. Kemenes az előző idényt az angol Premier League-ben szereplő Charlton Athleticnél töltötte, azonban nem kapott lehetőséget az első csapatban. Nyáron azért tért haza, hátha itthon több lehetőséget kap. Szűcs Lajos távozásával erre minden esélye meg is van. Eldőlni látszik Gyepes Gábor ügye. A válogatott védő a klub sorozatos szerződésszegései miatt feljelentette a Ferencvárost. A vezetők meggyőzték, gondolja meg magát, és ne bontsa fel szerződését. Az ügyben pénteken hoz döntést a Liga, azaz Gyepes játszhat a Minszk ellen –mi több, ő lesz a csapatkapitány.

Egészen biztos viszont, hogy nem fog pályára lépni Sowunmi Thomas, aki miután egy ügyvéddel átnézette a Ferencvárostól kapott szerződéstervezetet, kijelentette: azt semmilyen körülmények között nem hajlandó aláírni. Ezek szerint a legacélosabb zöld-fehér csatársort a Nógrádi, Bartha, Bajevszki hármas alkothatná… Mielőtt egy megkönnyebbült sóhajjal túllépnénk a fenti bajokon, nem árt megjegyezni, hogy edzője sem lesz a csapatnak, László Csaba ugyanis a sorozat előző kiírásában két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután összeszólalkozott a skót Hearts edzőjével. Azaz a szakvezető nem ülhet le a kispadra.

További rossz hír, hogy a fehéroroszok háza tájáról semmilyen rossz hírről nem tudunk beszámolni. A bajnokság javában tart, a RIPO már túl van egy tucat fordulón, és meccsei felét megnyerte (az előző szezonban összesen sikerült ennyi győzelmet elkönyvelni), és csupán egyetlen pont választja el a dobogótól. Vagyis egy meglehetősen jó formában lévő csapatot fogad egy alig formálódó együttes. A vendégek közül nem árt odafigyelni Artyom Koncevojra, aki a két legutóbbi bajnokin egyaránt mesterhármast ért el, és vezeti a góllövőlistát. Érthető Vass László pályaedző nem túl bizakodó nyilatkozata, miszerint kifejezetten kellemetlen ellenfél jutott a Ferencvárosnak. Egy olyan csapat, amelyik képes sokat futni, és ezt a jó tulajdonságát harcos, agresszív játékkal tetézi.

Ezek pont azon jellemzői a mai labdarúgásnak, amelyekben a magyar csapatok képtelenek felvenni a versenyt mindenkori ellenfelükkel. A tavalyi Ferencvárost még így sem féltenénk a fehérorosz RIPO-tól, az ideiért viszont joggal aggódhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!