Hírek

2005.12.20. 00:00

Baltát dobtak a járőrautóra

Nem mindennapi véget ért egy hétvégi letartóztatás: közel százfős dühöngő tömeg próbálta megakadályozni a gyanúsított elszállítását. A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük.

Szalay Zoltán

„Tömegdemonstráció kerekedett egy körözési listán szereplő személy elfogásából szombaton este Hevesen” – tájékoztatta hétfőn lapunkat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) sajtóreferense, Oravecz Éva rendőr százados.

Az előzményekről: a Hevesi Rendőrkapitányság munkatársai Dankó utcai lakásán fogtak el egy 13 elfogatóparanccsal körözött 30 éves helyi lakost. A keresett férfi a HRFK által a médiában közzétett körözési listán is szerepelt. Nyolc rendőrt vezényeltek ki az elfogására. Az illető azonban ellenállt, ami miatt testi kényszert alkalmaztak a rendőrök. A lakásban mintegy tucatnyian tartózkodtak, akik az elfogott férfi védelmére keltek, s három rendőrt bántalmaztak. Mindezzel együtt az intézkedést a rendőrök fegyverhasználat nélkül, eredményesen befejezték, a körözött egyént megbilincselték, s már indultak volna vele, hogy bevigyék.

Mire a rendőrök a járőrautóhoz értek, azt vették észre, hogy az utcán mintegy százfős feldühödött, fenyegető tömeg verődött össze. Valaki baltát hajított a járőrkocsi hátsó ajtajának. Hogy távol tartsák a szitkozódókat, könnygázt használtak az egyenruhások. Az elfogott férfit beültették a kocsiba, s előállították a rendőrkapitányságra. Az intézkedés során megtámadott három rendőr könnyű sérülést szenvedett, míg a megrongált szolgálati gépkocsiban több százezer forintos kár keletkezett. A Hevesi Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszakkal kapcsolatban kezdeményezett büntetőeljárást. A rendőri intézkedést az eljáró parancsnok törvényesnek, arányosnak és jogszerűnek találta. A dél-hevesi városban a Dankó utcában a helyi rendőrök több más bűnüldöző szerv munkatársainak közreműködésével éjjel egy órára helyreállították a rendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!