Hírek

2005.12.22. 00:00

Megkínozták, megölték

Életfogytiglani fegyházbüntetést szabott ki a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság arra a két fiatalra, akik tavaly, Sándor-napon, Bajnán megöltek egy 82 éves asszonyt. Mindkét vádlott egymásra vallott, önmagát mentette.

Madarász Anna

[caption id="" align="alignleft" width="307"] A bíróság szerint a tettesek előre kitervelték, hogy megölik nyolcvankét éves áldozatukat
[/caption]A Komárom-Esztergom megyei Bajnán tavaly március 18-án a 22 éves M. Sándor névnapját ünnepelte. Cimborájával egész nap ittak. Italuk fogytán elloptak egy hordó bort, majd részegen elhatározták, hogy pénzt is szereznek. Egy 82 éves özvegyasszony házába hatoltak be, a védtelen nőt felváltva kínozták, ütlegelték. A kínzás részeként mindketten megerőszakolták a védekezésre képtelen áldozatot.
A házban értékeket kerestek. Az áldozat a szörnyű kínzás ellenére sem mondta meg, hol rejti 300000 forintját. A tettesek végül a holttestet az ágyra tették, majd hogy a nyomokat eltüntessék, meggyújtották a takarót. Szerény zsákmánnyal távoztak.
Az ügyészség nyereségvágyból, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és többek által elkövetett erőszakos közösüléssel vádolta meg a duót. A másodrendű vádlott, K. Ferenc terhére még hamis vádat is róttak. A bíróság bűnösnek találta a két vádlottat a fenti bűncselekmények elkövetésében, s ezért mindkettőjüket életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta. Egyúttal azt is elrendelték, hogy 40 évig nem bocsáthatók feltételes szabadságra, s meg kell fizetniük a több mint 5 millió forint bűnügyi költséget.
Dr. Tóth József, a büntetőtanács elnöke az ítélet indoklásában hangsúlyozta: a vádlottak már induláskor elhatározták, hogy nem hagyják életben az őket ismerő özvegyet. Ha az áldozat választhatott volna, minden bizonnyal inkább a halál mellett dönt, mintsem hogy átélje azt a rettenetes szenvedést, amely a súlyos sérülések miatt várt rá.
A vádlottak felmentésért fellebbeznek. A tegnapi ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!