Friss hírek

2006.02.16. 09:24

Áder: aggasztó a pályakezdők helyzete

A Fidesz frakcióvezetője szerdán a Somogy megyei Barcson tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: 2002 és 2006 között "egy olyan tendencia tört meg, amely az ezt megelőző négy évben töretlen volt".

BAMA

Nevezetesen 1998 és 2002 között a munkanélküliségi ráta 9,1 százalékról 5,7 százalékra csökkent, az utóbbi négy évben viszont hónapról hónapra nő a munkanélküliek száma. A legdrámaibbnak a pályakezdő fiatalok helyzetét nevezte, hivatkozva arra, hogy ma minden ötödik pályakezdő fiatal munkanélküli. "A KSH legfrissebb adatai szerint jelenleg 7,3 százaléknál tartunk" - mondta, és a foglalkoztatási hivatal legújabb adataira hivatkozva kijelentette: jelenleg több mint 400 ezer álláskereső van, "miközben a szocialisták 400 ezer új munkahelyet ígértek".

Elmondta, hogy a Fidesz kitörési pontként egyetlen megoldást lát, éspedig a társadalombiztosítási járulék 10 százalékpontos csökkentését. "Néhány hónapja még úgy tűnt, hogy egyetértés van ebben a kérdésben Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között" - emlékeztetett egy e témakörben elhangzott rádióinterjúra, amelyben elmondása szerint Gyurcsány Ferenc "radikális csökkentésről" beszélt.

Áder János ezzel igazoltnak látja a Fidesz javaslatának létjogosultságát, kivált annak tükrében, hogy - mint mondta - a szocialisták 2006 és 2010 közötti programjában ugyancsak szerepel a tb-járulék csökkentése, igaz, csak 5 százalékkal. Áder János szerint a Fidesz javaslata "bátrabb és eredményesebb" ennél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!