Hírek

2006.04.03. 11:23

Leállhat a metró a budai oldalon

Jelenleg Budapestnél 837 centiméteren áll a Duna, és kedd estig várhatóan megdönti a 860 centis csúcsot. A szentendrei HÉV már nem megy el a Batthyány térig, csak a Margit-hídig közlekedik, és veszélybe kerülhet a metróközlekedés is a budai oldalon.

BAMA

Rövidíteni kellett a szentendrei HÉV útvonalát, mert a Batthyány térnél beszivárgott a víz az alagútba. Az InfoRádió helyszínen levő tudósítója arról számolt be, hogy több helyen beömlik a víz és már kisebb tavak alakultak ki a Batthány téri alagútban. Nagy Tihamér, a HÉV üzemigazgatóságának műszaki főmérnöke azt mondta: már a 2002-es árvíz idején is volt ilyen probléma. Hozzátette: a szivárgás egyelőre nem veszélyeztette volna a közlekedést, de mivel emelkedni fog a vízszint, az utasok biztonsága érdekében már most lezárták az állomást.

A BKV szóvivője úgy nyilatkozott: a metróközlekedést még nem veszélyezteti a Duna áradása. Ha azonban a metróalagútba is befolyik a víz, a 2-es metró csak a pesti oldalon közlekedik majd, közölte Simmer Erzsébet. Módosított útvonalon jár a 26-os, a 34-es és a 106-os autóbusz az árvízi útlezárások miatt. A 2-es villamos szombat óta nem közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!