Hírek

2006.04.06. 22:10

Mélyponton volt csütörtökön a forint

Politikai felhangjai is voltak csütörtökön a forint látványos gyengülésének. A magyar pénz több mint két éve nem volt ilyen szinten az euróhoz képest. Csütörtök dél körül 269,50 forintba került egy euró, ez délutánra 267-es szintre emelkedett.

Sz. Sz.

Varga Mihály, a költségvetési bizottság fideszes elnöke szerint a forint árfolyamgyengülése részben a költségvetési titkolózás, az adatok rejtegetése, az államháztartás helyzetéről szóló beszámolók elhalasztása miatt van. Ez pedig egyre súlyosabb következményekkel jár a lakosságra és a vállalkozókra nézve – tette hozzá. Kifejtette: az elmúlt napok arról szóltak, hogy rekordméretű hiány alakult ki az államháztartásban, amit a magyar kormány nem hajlandó a választások előtt nyilvánosságra hozni. Szerinte fontos lenne, hogy a kabinet sürgősen lépéseket tegyen a hitelesség visszaszerzésére a devizahitelben eladósodott emberek érdekében. Utalt arra, hogy több százezer magánszemély, illetve vállalkozó vett fel lakásra, autóra vagy vállalkozásfejlesztésre deviza alapú kölcsönt. Hozzátette: így a magyar államadósságot csak jóval drágábban lehet majd finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!