Hírek

2006.04.10. 19:14

Készültségben a rendőrség

Tovább nyomoz a rendőrség a terrorfenyegetés ügyben, de a hatóság szerint az ígéret a teljes kampányidőszakra vonatkozott, így a szigorú intézkedéseket továbbra is fenntartják.

Nagy Eszter Dóra

– A fenyegetés a kampányidőszakra vonatkozott, vagyis április 23-ig – mondta lapunk kérdésére Garamvölgyi László. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: ez azt jelenti, hogy a biztonsági intézkedéseket továbbra is fenntartják. Mint ismert, március utolsó napjaiban a magyar titkosszolgálat a szlovák társszervtől olyan információkhoz jutott, hogy külföldi bűnözők robbantásokat terveznek választási naggyűléseken. Három, szlovák alvilági körökhöz köthető személy került a hatóságok látókörébe, egyelőre egyiket se sikerült elfogni. Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító államtitkár a választások első fordulója előtt néhány nappal azt közölte: a terrorfenyegetés valós adatokon alapuló jelzés volt, ezért a két szolgálat közötti szakmai-műveleti munkát folytatni kell. Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője lapunknak hétfőn azt mondta: az ügyben a szerv indított nyomozást, ám arról már nem beszélt, hogy érdemi előrelépés történt-e.
Garamvölgyi László a továbbiakban is fenntartott, szigorított intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta: a kampányidőszakban minden rendezvény helyszínét még a program megkezdése előtt átvizsgálják és a korábbi naggyűlésekhez hasonlóan a szervízutakon bombakereső kutyákkal fésülik át a környékeket. Emellett fokozott rendőri jelenlétre is számíthatnak mindazok, akik a pártrendezvényekre látogatnak.
Közben a Budapesti Katonai Ügyészség elutasította Szerdahelyi Szabolcsnak, a Deport ''56 elnökének a terrorfenyegetéssel összefüggő, államtitoksértés miatt tett feljelentését. A vádhatóság indoklása szerint a feljelentésben foglaltak nem tartalmaznak olyan adatokat, tényeket, amelyek az államtitoksértés gyanújára utalnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!