Hírek

2006.08.03. 13:46

Ellenzéki ajánlat a kormánynak

A Fidesz együttműködést ajánl a kormányzatnak a mentőszolgálat ügyében

BAMA

A Fidesz együttműködést ajánl a kormányzatnak a mentőszolgálat ügyében; az  ellenzéki párt egy ötfős szakértői csapatot hozott létre, amely a  mentés és a betegszállítás körültekintő szétválasztásáról tárgyalna - jelentette be Mikola István, az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere hangsúlyozta: van "szakmai fantázia" a mentés és a betegszállítás szétválasztásában, azonban ebbe az egészségügyi tárca most teljes előkészítetlenséggel kezdett bele.

Mint mondta, a Fidesz 2000-2001-ben készített egy erre vonatkozó  szakmai programot, amelyből kiderül, hogy a mentés és a betegszállítás szétválasztását több év alatt, kellő körültekintéssel, hatástanulmányokkal és a megfelelő források biztosításával lehet csak végrehajtani.

A Fidesz ezért úgy döntött, hogy Puskás Tivadar országgyűlés képviselő, mentőfőorvos vezetésével felállít egy ötfős szakértői csapatot, és hivatalosan felajánlja konstruktív együttműködését a döntéshozóknak ebben az ügyben - mondta Mikola István, aki ugyanakkor jelezte: a Fidesz kiáll amellett, hogy ne legyen leépítés a mentőszolgálatnál, ne bocsássanak el 740 embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!