Hírek

2006.12.04. 10:14

Növekedhet a magyar szerep a világélelmezési akciókban

A FAO tanácsa közelmúltban hozott döntése nyomán Rómából Budapestre költözik az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének központja, amely Európáért és a közép-ázsiai térségért felelős. Emellett a magyar fővárosban hozzák létre a szervezet új szolgáltató központját is.

BAMA

A közös szolgáltató központnak épületet kell találni. A magyar költségvetésből kell fedezni az átköltözés egyszeri, 200 millió forintos költségét, majd évi mintegy 150 millió forintos támogatást kell nyújtani a működéshez. Ezzel szemben Magyarországnak a központ révén meghatározó szerepe lehet a világélelmezési programok lebonyolításában. Az FAO az átköltözéstől évi 4 millió dolláros megtakarítást vár, amit majd segélyezési programokra lehet fordítani. Az új központot 2007 szeptemberétől hozzák létre 8 nemzetközi és 86 magyar munkatárssal. Az alkalmazottak közül 86-ot a FAO finanszíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!