Hírek

2006.12.04. 16:02

Megszűnik 4312 aktív ágy, egy részük végleg

Az egészségügyi szolgáltatóknál 4312 aktív kórház ágy kerül ki az ellátásból, amelyből 1586 végleg megszűnik - jelentette be az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára hétfőn, Budapesten.

BAMA

Ebből az ágyszámból 2155 a krónikus ellátást, míg 571 a járóbeteg-ellátást fogja szolgálni a jövőben - tette hozzá Horváth Ágnes. A tárca októberben 6,5 milliárd forintos pályázatot írt az ellátórendszer átalakítására, ágyszámcsökkentésre, átalakításra, amely pályázatra 200 beadvány érkezett. Horváth Ágnes ismertetése szerint a kiemelt szempontokra 88 pályázat érkezett, amelyre 4,6 milliárd forintot osztanak ki az intézmények között. A fennmaradó 1,9 milliárd forintot pedig sürgősségi helyek kialakítására, fejlesztésére, a komfortfokozat emelésére vagy a betegirányítási rendszer kiépítésére, vagy informatikai fejlesztésekre nyerhettek pénzt az intézmények.

A szakállamtitkár megjegyezte: azon ágyak szűnnek meg a pályázat nyomán, amelyek eddig is kihasználatlanok volt a kórházakban. A pályázatok egynegyedét utasította el a tárca, mert nem feleltek meg a kiírásnak - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!