Hírek

2006.12.05. 10:37

Buchberger büntetett

Összesen négy arany, két ezüst és hét bronzéremmel zárták a magyar sportolók a macedóniai Szkopjében rendezett kickbox Európa-bajnokságot.

as

A 31 részt vevő ország több mint 600 versenyzővel képviseltette magát a makedón fővárosban light-contact, low-kick és thai-box szabályrendszer- ben.

A négy magyar arany közül az egyiket a pécsi Ring- Fighters Club versenyzője, a thai-boxban induló Buchberger Petra szerezte, aki a döntőben egy jól sikerült testrúgással kiütötte ellenfelét. Buchberger ráadásul a ringben majdhogynem verhetetlen oroszok egyikét, Csuknyinát intézte el már az első menetben, így méltán lett a thai-box első magyar Európa-bajnoka.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy előre elterveztem a két ütésből és egy rúgásból álló kombinációt, amely után az ellenfelemnél beszorult a levegő, és gyakorlatilag mozdulni sem tudott. Inkább ösztönös volt a mozdulatsor. Ráadásul kicsit furcsán jött ki, hogy miután az elődöntőben nagyon kemény csatában, pontozással tudtam csak legyőzni az izraeli riválisomat, a döntőben fél perc alatt elintéztem az orosz lányt. Kicsit olyan volt a meccs, mint néhány profibox-meccsen, csak itt egyáltalán nem volt lezsírozva a végeredmény"- mondta Buchberger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!