Hírek

2006.12.13. 10:33

Két vonat ütközött össze Szolnoknál, 7 sérült

Két vonat ütközött össze Szolnok és Újszász között kedden késő éjszaka, a balesetben heten megsérültek. Egy három kocsiból álló motorvonat a szolnoki állomástól néhány kilométerre belerohant egy másik személyvonatba, amely forgalmi okok miatt vesztegelt a pályán.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Egy ember súlyosan, hatan könnyebben sérültek meg - fotó: Mészáros János
[/caption]Amint azt a Szoljon.hu megtudta, kedden este fél 11 tájékán egy Jászapáti felé induló, három kocsiból álló szerelvény nekiütközött a sínpályán veszteglő Keletibe induló személyvonatnak. A Jászapátiba tartó szerelvény utolsó kocsija az ütközéstől leugrott a sínről, de nem borult fel. A balesetben egy utas súlyos, hat könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a szolnoki Hetényi kórházba szállították. A többi utast mentesítő vonattal vitték tovább. Laptársunk információi szerint a súlyos sérüléssel kórházba szállított utasnak egy bordája tört el, az ő állapota is stabil.

A baleset nem okozott komolyabb fennakadást a vasúti közlekedésben, a körülményeket még vizsgálják. A megyei rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben és azt sem zárják ki, hogy emberi mulasztás miatt következett be a szerencsétlenség – mondta el Kovács Ágnestől, a Megyei Rendőrkapitányság sajtóreferensétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!