Hírek

2006.12.14. 15:12

A rendőrségen Tony Blair

Kihallgatta a Scotland Yard Tony Blair brit miniszterelnököt a Munkáspárt korrupciós botránya miatt

BAMA

Nagy-Britanniában a jelek szerint még a politikusok sem menekülnek az igazságszolgáltatás elől, még Tony Blair brit miniszterelnök is kénytelen volt felelni a Scotland Yard nyomozóinak. A miniszterelnököt csütörtök délelőtt tanúként hallgatták ki, ezér ügyvédje sem volt jelen.

A politikust annak a korrupciós botránynak a kapcsán halgatták ki, amelybe lassan egyre több Munkáspárti politikus belekeveredik.

Az év elején ugyanis napvilágot látott, hogy több képviselő és miniszter is titkos adományokat fogadott el a tavalyi választási kampányhoz befolyásos üzletemberektől, nemesi címekért cserébe.

Az ügyben januárban várható vádemelés. A rendőrség eddig csaknem kilencven embert hallgatott ki, köztük a Munkáspárt prominenseit. A botrány a hosszú ideje kormányzó baloldal regnálásának végét jelentheti. A párt ráadásul 1997-ben korrupcióellenes programjával, a "fehérebb a fehérnél" szlogennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!